Een wereldwijd netwerk

De NL Business Hub Munich maakt deel uit van het netwerk van NLinBusiness, een initiatief van werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in nauwe samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat en de brancheverenigingen FME, evofenedex en Koninklijke Metaalunie.

Videoboodschap van MKB-Nederland

Het midden- en kleinbedrijf is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie en de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland is opgericht met een missie een kansrijk ondernemersklimaat voor haar ruim 170.000 leden te creëren. De voorzitter, Jacco Vonhof, gaf in juni 2020 ter gelegenheid van de lancering van de NL Business Hub Munich de volgende boodschap mee.

Videoboodschap van de DNHK

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) is de bilaterale handelskamer (AHK) voor Duitsland en Nederland. Op het hoofdkantoor in Den Haag geven meer dan 40 medewerkers u antwoord op al uw vragen over marktbetreding, export, recht, personeel en belasting. Bovendien heeft de DNHK een medewerker in Berlijn, Düsseldorf en Frankfurt. De voorzitter van de DNHK, Werner Schaurte-Küppers, stuurde tijdens de lancering van de NL Business Hub Munich de volgende videoboodschap in.

Videoboodschap van VNO-NCW

VNO-NCW is de grootste werkgeversorganisatie in Nederland.  De voornaamste doelstelling van de organisatie is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van het Nederlandse bedrijfsleven op zowel nationaal als op internationaal niveau. Voorzitter (tot september 2020) Hans de Boer is blij met het ontstaan van de NL Business Hub Munich en vertelt in deze video waarom die van grote toegevoegde waarde is.

Onze partners in München

De NL Business Hub Munich werkt op lokaal niveau nauw samen met het Nederlands consulaat-generaal, het Deutsch-Niederländische Geschäftsforum (DNG) en de Holland-Club.

Paul IJmkers, Consulaat Generaal

“Voor het Nederlandse bedrijfsleven liggen er veel kansen op de Zuid-Duitse markt. Kansen die Nederland graag wil benutten. NLinBusiness, de Nederlandse ondernemers in München verenigd in het Deutsch-Niederländische Geschäftsforum (DNG) en het Consulaat-Generaal hebben het afgelopen jaar nauw samengewerkt om Nederlandse ondernemers die deze markt willen betreden actief te steunen. Het eerste concrete en zichtbare resultaat van deze samenwerking is de oprichting van een Nederlandse Business Hub in München waarin door een ervaren community manager online en offline Nederlandse ondernemers worden gekoppeld aan lokale ondernemers en business organisaties. Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst, en ben ervan overtuigd dat de Nederlandse Business Hub in München een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere versterking van de Nederlandse economische presentie in Zuid-Duitsland.”

Paul IJmkers, Consulaat Generaal

Martijn Feldbrugge, Deutsch-Niederländische Geschäftsforum (DNG)

“Het opzetten van de NL Business Hub Munich is een uitstekende aanvulling op de Nederlandse zakelijke community in het zuiden van Duitsland. Daarom heeft het Deutsch-Niederländische Geschäftsforum (DNG) de oprichting van de Business Hub vanaf het begin ondersteund en actief gestimuleerd.

Het DNG heeft als missie bij te dragen aan een positief Duits-Nederlands klimaat. Wij bieden een platform dat de basis kan zijn voorvruchtbare culturele, wetenschappelijke en economische samenwerking. Wij helpen een beter begrip tussen de twee landen te creëren, waardoor uitwisseling wordt bevorderd. De vereniging heeft als leden voornamelijk lokale Nederlandse en Duitse ondernemers in Bayern (München en omgeving).

Via de NL Business Hub Munich krijgen Nederlandse bedrijven zo toegang tot gelijkgestemde ondernemers met jarenlange kennis van en ervaring in de economisch sterkste regio van Duitsland. Deze kunnen helpen om de eerste stappen op de markt te zetten of ondersteunen bij de verdere groei.

Voor de leden van het DNG biedt de NL Business Hub een welkome gelegenheid om verdere contacten met het Nederlandse bedrijfsleven te leggen en de banden met de Nederlandse “Heimat” aan te halen. Daarnaast zien we als vereniging de kans om onze evenementen en bijeenkomsten aan een breder publiek voor te stellen.

Samen maken NL Business Hub München en het DNG het Nederlandse bedrijfsleven in Zuid-Duitsland nog sterker dan het nu al is. En verwelkomen we graag nieuwe Nederlandse ondernemers in ons netwerk en doen we moeite om hen zich thuis te laten voelen en een goede (zakelijke) start te hebben.”

Martijn Feldbrugge, Deutsch-Niederländische Geschäftsforum (DNG)

Susanne, Anita en Roel, Bestuur Holland Club - Nederlanders in München.

Bij “de Holland Club – Nederlanders in München” ligt de nadruk vooral op sociale contacten en evenementen. De ervaring leert dat Nederlanders in het buitenland graag in contact blijven met landgenoten: voor het uitwisselen van tips en ervaringen, voor de gezelligheid en het vergroten van vriendenkring en een sociaal of zakelijk netwerk. We zijn dan ook blij met het partnerschap van de NL Business Hub Munich. We vinden het belangrijk dat Nederlanders in München in een zo sterk mogelijk sociaal en zakelijk netwerk contacten op kunnen doen, plezier hebben en succesvol kunnen zijn. Het Nederlanders in München Netwerk brengt `Nederlanders in en om München met elkaar in contact. Bijvoorbeeld via maandelijkse borrels en verschillende activiteiten gedurende het jaar. De nadruk ligt op gezelligheid met een oranje tintje. Tegelijkertijd kan er onder het genot van een drankje besproken worden hoe elkaar bijvoorbeeld zakelijk verder te helpen. Wij verwelkomen de NL Business Hub Munich en wensen alle Nederlandse ondernemers goede zaken en nodigen hen van harte uit eens gezellig langs te komen bij één van onze activiteiten. Wij kennen geen lidmaatschap, spontaan langskomen is dus altijd mogelijk. Onze evenementen staan aangekondigd op onze Facebooksite.

Susanne, Anita en Roel, Bestuur Holland Club - Nederlanders in München.